A BORJÚ IMMUNRENDSZERÉNEK KIÉPÍTÉSE

Jól ismert tény, hogy a borjú aktív immunrendszer nélkül születik a világra. Az anyai szervezet és a borjú között a méhfal túl vastag ahhoz, hogy immunglobulinok kerüljenek a magzat szervezetébe. Ezért rendkívüli fontosságú, hogy a borjú a születést követően minél rövidebb időn belül megkapja a megfelelő minőségű kolosztrumot. A kolosztrum akkor megfelelő, ha literenként legalább 50 gramm immunglobulint tartalmaz. A borjú bélfalának a születést követő első órákban nagy az áteresztő képessége, így a véráramba közvetlenül felszívódnak az immunglobulinok, ezáltal védelmet nyújtva a borjú saját védekező rendszerének kialakulásáig.

A megfelelő kolosztrum-ellátás az állat egész életére hatással van, beleértve a tehén egészségét és tejtermelését is. Amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő minőségű kolosztrum, kiválóan alkalmazható a Josera Colostrin, amely immunglobulin-tartalmú takarmány-kiegészítő borjak számára. A Colostrin erősíti a borjú immunrendszerét, véd a fertőzések ellen, stabilizálja a bélrendszert, véd a korai hasmenés ellen és gyorsan rendelkezésre álló energiát biztosít. A borjú szervezete egészséges és ellenálló lesz.

Az immunrendszer erősítése érdekében olyan tejport is lehet itatni a borjakkal, melyben immunglobulinok vannak. Erre alkalmas a JOSERA IgluVital, Brillant és GoldenSpezial.

További információkért kérjük keresse az Inter-Mix Kft. kollégáit illetve Jenei Ricárdát a +49 151 67956097-es számon.