Stresszmentes állomány=hatékony termelés

Az elmúlt évtized bebizonyította a kutatók, meteorológusok azon állítását, hogy az időjárás változik. Ez a változás leginkább a szélsőséges változékonyságban nyilvánul meg. Ez alól az idei év sem kivétel. Az elmúlt évtizedek talán legszárazabb tavaszát, és rendkívül szélsőséges hőingadozásait tapasztalhatjuk meg idén. Ezek a szélsőségek igénybe veszik a növények, állatok és az emberek szervezetét egyaránt. Különösen igaz ez a nagy teljesítményű, modern, nagyüzemi körülmények között tartott fajtákra, hibridekre. Az intenzív, iparszerű termelés alapja a megfelelő genetikai háttér mellett a korszerű, higiénikus tartástechnológia, a kifogástalan takarmányozás és a legfontosabb ezek egy időben való megléte. Ha ezek közül a feltételek közül valamelyik nem kielégítő, az állatok további stressznek vannak kitéve. A stressz hatására csökken a takarmányfelvétel, ezzel egyidejűleg csökken a tej- és a hústermelés. Romlanak a szaporodásbiológiai mutatók, élettani illetve fertőző betegségek jelenhetnek meg az állományokban és a szomatikus sejtszám is növekedhet. Ezeknek a kezelése igen költséges az állattartók számára nem beszélve az állatok csökkenő termeléséről.

A Josera GmbH egy kiváló minőségű terméket fejlesztett ki az említett stresszhelyzetek megelőzésére illetve kezelésére. Ez a termék a DairyPilot®.

A DairyPilot® használatával javíthat az állomány egészségi állapotán és ellenállóképességén, támogathatja az állatok teljesítményét. A DairyPilot® ízletes takarmánykiegészítő tejelő tehenek, húsmarhák és növendékek számára. Az innovatív technológia része a DairyPilot®-ban található FlavoVital® hatóanyagcsomag. Ezt a hatóanyagcsomagot válogatott gyógynövények, gyümölcsök, polifenol tartalmú összetevők alkotják, melyek stabilizálják az anyagcserét, erősítik az immunrendszert, védenek a gyulladásos folyamatokkal és az oxidatív stresszel szemben.

A termékben található B-vitaminok és élő élesztő nagymértékben támogatják a bendő működését és javítják a takarmányértékesítést.

Összességében a DairyPilot®:

  • hatásos védelmet nyújt a gyulladásos folyamatokkal és a sejtszintű stresszel szemben,
  • támogatja az anyagcsere stabilitását és kiemelkedő hatékonyságát,
  • támogatja a bendő működését és stabilizálja a PH értéket,
  • fokozza a takarmányfelvevő-képességet, jobb energia hasznosítást biztosít.

Adagolása:

  • általánosan: 5 – 10 g/kg tak. sz.a.
  • ellés előtt: 100 g/állat/nap
  • laktációs időszak: 100-200 g/állat/nap
  • nagy megterhelés illetve nagy termelés esetén: 200 g/állat/nap

További információkért kérjük keresse Nagy Árpád kollégánkat a +36 30 651 3349-es számon, illetve az Intermix-Kft kollégáit.